Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban tinejdžer

Evo zašto Yahoo želi zaposliti ovog 17-godišnjaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon preuzimanja Stampeda i objave nove Flickr aplikacije za iPhone, Marissa Mayer sada želi preuzeti još jednu mobilnu kompaniju kojoj je na čelu talentirani 17-godišnjak

Na stranici All Things D kažu da Mayer već neko vrijeme priprema teren za preuzimanje kompanije Summly koja je razvila istoimenu aplikaciju za pronalaženje i čitanje personaliziranih vijesti.

Ova je aplikacija do sada downloadana više od 500 tisuća puta, a Mayer je navodno jako zainteresirana za izvršnog direktora ove kompanije koji je razvio aplikaciju – Nicka D’Aloisia.

Ono što je naročito zanimljivo je da je riječ o 17-godišnjem talentiranom mladiću koji bi se mogao savršeno uklopiti u Yahoo (iako je na meti i drugih kompanija) i njegove mobilne planove, a navodno se već nekoliko puta sastao sa šeficom Yahooa koja bi dovođenjem D’Aloisia pokazala da je njena kompanija i dalje zanimljiva mladim, talentiranim i inovativnim poduzetnicima.

Podsjetimo, Marissa Mayer odlučila je u potpunosti preokrenuti stvari u Yahoou – zaposlenicima je rekla da moraju biti bolji, brži i učinkovitiji te im je zaprijetila da će, ako oni ne mogu obaviti neki posao, zaposliti druge osobe koje će obaviti taj posao.

'Ili radite brže, ili ću naći nekog tko radi brže od vas!'

Također, najavila je da će se Yahoo u budućnosti orijentirati na mobilno tržište i mobilne aplikacije jer joj je jasno – baš kao i Marku Zuckerbergu, da je budućnost mobilna te da će sve više korisnika surfati internetom, provjeravati mailove, koristiti društvene mreže, uređivati i dijeliti fotografije putem pametnih telefona i tableta.

S realizacijom svog plana nije dugo čekala pa je tako Yahoo nedavno preuzeo kompaniju Stamped, mobilni startup iz New Yorka koji je Mayer bio zanimljiv prvenstveno zbog talentiranih zaposlenika (ovu su kompaniju osnovala dva bivša Googleovca) koji bi trebali sudjelovati u razvoju budućih Yahooovih mobilnih projekata.

‘Bog, obitelj i Yahoo!'

Sljedeći korak prema osvajanju mobilnog tržišta bio je predstavljanje nove Flickr aplikacije za iPhone koja je donijela brojne novitete, a na Forbesu su je prozvali 'najboljom mobilnom foto aplikacijom' i putem koje slike možete uređivati koristeći filtre i dijeliti s prijateljima putem društvenih mreža.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene