Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo nagrade!

Dobro, što je taj 'selfie'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik.hr provodi nagradni natječaj 'Božićni selfie' u kojem dijelimo tjedne i glavne nagrade za najkreativnije. No, znate li uopće kako selfie mora izgledati.

U posljednje vrijeme totalni hit na društvenim mrežama je 'selfie'! Najjednostavnije objašnjeno, radi se o vlastoručno snimljenom autoportretu koji osobu na fotografiji prikazuje najbolji mogući način. Osnovna ideja jest, dakle, da osoba fotografira sama sebe držeći mobitel ili fotoaparat u ruci, a ne odlažući ga na neku površinu prije no što se namjesti za fotografiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Božićni selfie Imamo prve dobitnike božićnog nagradnog natječaja! Slika nije dostupna Pridružite se i vi! Nagradni natječaj: Fotić u ruke i krenite u lov na božićne poklone!

Ove vrste autoportreta postojale su, jasno, i prije pojave društvenih mreža, no sam pojam 'selfie' počeo se koristiti 2005. godine zahvaljujući fotografu Jimu Krausseu.

Kako se razvija tehnologija tako se mijenja i kvaliteta selfieja. Otkako su se na smartphoneima pojavile prednje kamere, ovakav autoportret puno je jednostavnije 'okinuti'.

Inače, sama riječ 'selfie' prošli je mjesec izabrana za riječ godine od strane urednika rječnika Oxford.

Nagradni natječaj: Fotić u ruke i krenite u lov na božićne poklone!

Selfije često fotkaju i brojne domaće i strane zvijezde, te druge javne osobe kao primjerice papa Franjo koji je za selfie pozirao s nekoliko mladih vjernika.

IMAMO NAGRADE ZA NAJBOLJE SELFIEJE

A vlastite sposobnosti u fotkanju selfieja možete okušati i u našem nagradnom natječaju 'Božićni selfie' u sklopu kojeg, u suradnji s Foto.tisak.hr, dijelimo zanimljive nagrade. Natječaj traje od 3. prosinca do 3. siječnja. Svaki tjedan dijelimo 10 tjednih nagrada, a na kraju akcije i tri glavne nagrade - poklon bonove u vrijednosti od 200, 300 i 500 kuna.

Svaki tjedan ima i zadanu temu na koju trebate napraviti 'selfie'. Ovaj tjedan tema je 'Božićno ozračje'. Fotke šaljite na našu mail adresu moj.report@novatv.hr s naznakom 'Božićni selfie', a možete ih ostaviti i na našoj Facebook stranici ili ih uploadati na Twitter s hashtagom #bozicniselfie. Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Dakle, fotiće u ruke i krenite u lov na nagrade!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene