Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi izgled iOS-a

Apple priprema najveće promjene u operativnom sustavu za iPhone i iPad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu kako zaposlenici Applea koriste posebne zaštitne filtere preko iPhonea kako nitko ne bi mogao vidjeti novu verziju iOS-a koju trenutno testiraju na telefonima

Kada su iz Applea krajem prošle godine objavili da će Scott Forstall napustiti kompaniju, a da će njihov glavni dizajner Jonathan Ive dobiti puno veću ulogu u razvoju iOS-a, bilo je jasno da uskoro možemo očekivati velike promjene u dizajnu operativnog sustava za iPhone i iPad. Čini se da Apple te promjene priprema već za sljedeću generaciju iOS-a tako da bi u lipnju, osim novog modela iPhonea, Apple mogao predstaviti i novu verziju svog mobilnog operativnog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Budućnost Applea u rukama je ovog čovjeka!

Jedan od najpoznatijih blogera koji prati Apple, John Gruber, na svom je blogu Daring Fireball napisao kako je ova kompanija trenutno povukla svoje zaposlenika s razvoja drugih projekata poput Mac OS X-a 10.9 te su se u potpunosti posvetili razvoju nove verzije operativnog sustava za iPhone i iPad – iOS 7.

Gruber dodaje i da su ljudi trenutno iznimno zadovoljni s poslom koji je napravio Ive, a koliko u Appleu paze da se nova verzija ovog operativnog sustava ne pojavi u javnosti prije vremena najbolje govori podatak da zaposlenici ove kompanije koji na svojim telefonima testiraju novi izgled iOS-a koriste posebne filtere koji sprječavaju druge osobe da vide što se prikazuje na ekranima telefona.

To je još jedan dokaz da ovog puta nije riječ o nekim običnim i kozmetičkim promjenama, već da možemo očekivati najveće promjene u izgledu ikona i operativnog sustava Appleovih telefona do sada.

Inače, izgled operativnog sustava i aplikacija koje su na ekranu prikazane u obliku ikona nije se previše mijenjao još od predstavljanja iPhonea, a s obzirom da je u posljednje vrijeme na mobilnom tržištu nema previše hardverskih inovacija (telefoni postaju sve sličniji te većina naprednih modela ima slične opcije poput velikih ekrana visoke rezolucije, snažnih procesora i kvalitetnih kamera), mobilne kompanije sve više pažnje posvećuju softveru.

Na razvoju sljedeće dvije generacije iPhonea radio je i Steve Jobs?

Posljednjih su se dana u medijima pojavile brojne glasine vezane uz nove modele Appleovih telefona – prema tim glasinama Apple će iPhone 5S predstaviti u lipnju, dok bi se ovaj telefon u prodaji trebao pojaviti već u srpnju ove godine, a zanimljivo je da je na njemu, kao i na sljedećoj generaciji iPhonea navodno radio i Steve Jobs.

Iako o novoj verziji Appleovog mobilnog operativnog sustava trenutno nema nikakvih informacijama i nije poznato kakve promjene možemo očekivati, za pretpostaviti je da će se ona moći instalirati i na starije modele Appleovih mobilnih uređaja poput npr. iPhonea 5 i 4S, odnosno iPada 3 i 4.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene