Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 teže ozlijeđenih

VIDEO: Raspao se zrakoplov sa 135 putnika, poginulo 9 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemske vlasti izjavile su kako su pronađene snimke razgovora pilota aviona koji se srušio u blizini Amsterdama, a sav materijal bit će poslan u Pariz na analizu. U nesreći su poginula oba pilota, zamjenik pilota i još šestero putnika.

U nesreći turskog zrakoplova sa 135 putnika i članova posade, koji je udario o zemlju prilikom slijetanja u amsterdamsku zračnu luku Schipholu i raspao se na tri dijela poginulo je najmanje 9 osoba, a 84 je ozlijeđenih, od čega 6 kritično, potvrdio je direktor zračne luke.

Pročitajte i ovo EMA se protivi 'erotskom centru' blizu svog sjedišta u Amsterdamu EROTSKI CENTAR Prostitucija Amsterdama seli se iz Crvene četvrti: Europska agencija za lijekove nije zadovoljna planom Slika nije dostupna Deseci ljudi pobjegli Uhićen napadač na trgovinu u Amsterdamu, talac je na sigurnom

Zrakoplov se srušio pokraj autoceste i prelomio se na tri dijela. Isprva su informacije o ozlijeđenima bile proturječne, a turski su mediji objavili da su svi putnici preživjeli pad. No strani su mediji već nakon nekoliko minuta javljali o najmanje jednoj poginuloj osobi i više ozlijeđenih.

Na konferenciji za novinare direktora zračne luke objavljeno je da je u nesreći poginulo najmanje 9 osoba, a 80 ih je ozlijeđeno. Neki od svjedoka za medije izjavljuju da su vidjeli oko 20 osoba koje su se nakon pada pješice udaljavale od zrakoplova.

Srušio se zrakoplov na letu broj 1951 koji je stigao iz Istanbula, zrakoplovu tipa 737-800, objavili su iz zračne luke. Schiphol je peta po veličini zračna luka u Europi. Još nije poznat uzrok nesreće.

>> 45 ozlijeđenih u prolasku zrakoplova kroz turbulencije

>> Avionu sa 67 putnika otpali kotači, pilot uspješno sletio

>> SAD: Avion pao na kuću, 49 mrtvih

Michel Bezuijen načelnik općine Haarlemmermeer, pod koju spada i aerodrom Schipol, izjavio je kako je 25 osoba teže ozlijeđeno. U njih spadaju i putnici i članovi posade, rekao je na konferenciji za medije. 'Trenutno ne možemo reći ništa više o uzroku ove nesreće. Prioritet vlasti jest osigurati pomoć za ozlijeđene', dodao je.

Turski ministar prometa Binali Yildrim rekao je kako je pravo čudo da nema više žrtava. 'Činjenica da je avion sletio na mekanu površinu, te da nije izbio požar, pomogla je održati broj žrtava na niskoj razini', izjavio je Yildrim.

Jedan od putnika iz aviona izjavio je za tursku televiziju NTV da je slijetanje najavljeno kad su se nalazili na visini od 600 metara. 'Odjednom kao da smo propali kroz zrak i avion je zahvatila turbulencija. Repom smo udarili o zemlju, a zrakoplov se zatim po boku preko ceste otklizao u polje', dodao je putnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene