Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan zločin

Zločin u Francuskoj: Brat naručio ubojstvo obitelji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plicija i dalje traga za ubojicama britanske obitelji u Francuskoj. BBC piše da su se javile spekulacije da iza svega stoji obiteljska svađa. Slučaj se istražuje, a preživjele djevojčice nalaze se u odvojenim bolnicama u Francuskoj.

Iako nema nikakvih službenih indicija i motiva za ovo brutalno ubojstvo, u britanskim su se medijima pojavile spekulacije da je brat ubijenog kriv za njihovu smrt. Saad Al- Hilli navodno se s bratom svađao oko novca, što su BBC-u potvrdili susjedi ubijene obitelji. Saad Al-Hilli je Iračanin, koji je se kao mladić doselio s roditeljima u Veliku Britaniju u bijegu od iračkog režima.

Pročitajte i ovo Sin u Zagrebu ubio majku sin ubio majku Objavljeni detalji teškog ubojstva žene u Zagrebu Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

>> Petero upucanih u Alpama, djevojčica (4) se satima skrivala ispod leševa

Uz naslove poput 'Gdje je moja mama?' (tabloid The Sun), 'Smaknuti' (tabloid Daily Mail), britanski tisak nagađa o motivima ubojstva.

Ubijeni je imao spor 'oko nasljedstva većeg od milijun funta', piše Daily Mirror i prenosi izjavu Jacka Saltmana, al-Hillijeva susjeda kojemu je ubijeni navodno povjerio 'da je zabrinut'.

Britanski tisak kritizira ponašanje francuskih policajaca koji satima nisu otkrili da se traumatizirana mlađa kći krije ispod tijela mrtve majke.

'Masovno prelazimo kanal La Manche da bismo proveli odmor (...) no pokolj blizu Annecyja otkriva da se nasilje krije ispod idilične ljupkosti', piše Daily Telegraph.

Dnevnik The Guardian u komentaru piše da ubojstvo 'u Francuskoj budi dubok kolektivni osjećaj krivnje ne samo zato što je žandarima trebalo osam sati da otkriju dršćuću djevojčicu pod majčinim nogama, već i zato što se drama dogodila ljudima koji su u Francusku došli provesti godišnji odmor'.

Podsjetimo, 50-godišnji Saad Al-Hilli, porijeklom iz Iraka, njegova supruga (50) i njezina majka (70), pronađeni su mrtvi u luksuznom automobilu na cesti u francuskim Alpama. Pored automobila pronađeno je i tijelo biciklista, a svi su usmrćeni hicem u glavu.

Preživjele su samo dvije djevojčice od 7 i 4 godine. Sedmogodišnja djevojčica pronađena je ozlijeđena pored automobila, a njezina tri godine mlađa sestra čak se 8 sati skrivala ispod mrtvih tijela bake i mama na zadnjem sjedištu automobila. Trenutno se nalaze u bolnici, gdje ih čuvaju naoružani zaštitari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene