Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na neonatalnom odjelu

VIDEO/FOTO "Zla sam, ja sam ovo učinila": Medicinska sestra osuđena za ubojstvo sedam beba i pokušaj ubojstva njih još šest, otkriveni jezivi detalji

Aktualno Galerija Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 2 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 2 Foto: Afp Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Foto: Afp Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 4 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 4 Foto: Afp +4 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 5 Galerija 1/9 >>
Britanska medicinska sestra Lucy Letby proglašena je u petak krivom za ubojstvo sedmero novorođenčadi i pokušaj ubojstva još šestero njih na neonatalnom odjelu bolnice u sjeverozapadnoj Engleskoj.

Lucy Letby (33) osuđena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za napade na drugu novorođenčad u bolnici Countess of Chesterdok dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine.

Sud će kaznu izreći u ponedjeljak, vjerojatno dugogodišnji zatvor, a moguće i doživotni.

Neke žrtve otrovala je ubrizgavanjem inzulina, a drugima je ubrizgavala zrak ili ih prisilno hranila mlijekom.

Pročitajte i ovo Zapustena djecja igralista u gradu - 26 Prijeti opasnost VELIKA GALERIJA Zapušteni dječji parkovi u glavnom gradu: Nepokošeno i puno otpada, sprave opasne za igru

"Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih", stoji u rukom pisanoj poruci koju su policajci pronašli dok su pretraživali njezin dom. "Ja sam užasno zla osoba. ZLA SAM, JA SAM OVO UČINILA", napisala je.

Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 1 (Foto: Afp)

"Lucy Letby povjereno je da štiti neke od najranjivijih beba. Oni koji su radili s njom nisu znali da je među njima ubojica", rekla je Pascale Jones, viša tužiteljica.

Pročitajte i ovo Ilustracija mještani u strahu Misterij u susjedstvu, ljudi se boje - jedna žena nađena gola i vezana, druga nestala: "Nema madraca, plahte... "

"Dala je sve od sebe da prikrije svoje zločine, mijenjajući načine na koje je ozljeđivala bebe o kojima se brinula", dodala je Jones.

Presuda, izrečena nakon desetomjesečnog suđenja na sudu u Manchesteru, čini Letby jednim od najgorih serijskih ubojica djece u povijesti Britanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene