Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Japanu

Zbog učestalih napada dupina na turiste uskoro se zatvara poznata plaža: "Držite se podalje od njih"

Dupini, ilustracija
Dupini, ilustracija Foto: Getty Images
Nakon niza napada dupina na ljude, japanske vlasti upozorile su turiste da se drže podalje od njih.

Japanske vlasti upozorile su turiste na plažama da se drže podalje od dupina nakon niza napada tih životinja na ljude. Naime, najmanje šestero ljudi zadobilo je manje ozlijede u napadu dupina na obali Japanskog mora od kraja srpnja, piše The Guardian.

Lokalna policija provodi patrolu na plažama i dijeli letke kako bi upozorila ljude na potencijalnu prijetnju. Plaža bi se trebala zatvoriti krajem mjeseca.

"Većina napada dogodila se unutar deset metara od obale što je znak da su dupini u tom području navikli na susret s ljudima", javljaju tamošnji mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija star 80 milijuna godina VIDEO Zastrašujući prizor: Kamere snimile jezivog prapovijesnog pretka morskog psa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika opasnost Lovci ubili "majmuna pljačkaša": Napao i ozlijedio više od 40 ljudi, raste strah od novih napada

Iako su napadi dupina iznimno rijetki, nisu nemogući, osobito ako se životinje osjećaju ugroženo.

"Dupini ne vole da ih se dodiruje po određenim dijelovima tijela kao što su vrh nosa i leđne peraje", rekao je Masaki Yasui, dužnosnik odjela za promociju turizma. Istaknuo je kako su na društvenim mrežama objavljeni videozapisi na kojima plivači pokušavaju dotaknuti dupina.

"Potičemo posjetitelje da gledaju dupina izdaleka ako ga vide", rekao je Yasui.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene