Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zzzzzzz....

Zbog kontrolora leta koji su spavali avion nije mogao sletjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad u kontroli zračnog prometa je stvarno iscrpljujuć, no nema opravdanja za spavanje na dužnosti. Stotine ljudskih života je u rukama tih ljudi', jedan je od komentara na incident.

Zrakoplov u Kini nije mogao sletjeti na pistu jer su dva kontrolora leta zaspala!

To, je naravno, izazvalo gomilu ljutitih reakcija na društvenim mrežama, osobito nakon avionskih nesreća koje su zaredale posljednjih mjeseci.

Boeing 737 pripremao se za slijetanje na Wuhan aerodrom u centralnoj Kini, no 12 minuta čekali su da se javi netko od kontrolora leta, objavio je AFP pozivajući se na kineske medije.

Napokon, kada je kontakt s kontrolnim tornjem uspostavljen, zrakoplov se uspješno prizemljio. Oba kontrolora leta koji su bili na dužnosti su spavali u trenucima kada je pilot pokušavao dobiti dopuštenje za slijetanje, pokazala je istraga agencije za civilno zrakoplovstvo. Incident se dogodio 8. srpnja, no informacija o tome što se dogodilo objavljena je tek ovih dana.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Pet mjeseci nakon nestanka s računa putnika ukradeno 200 tisuća kuna!

'Rad u kontroli zračnog prometa je stvarno iscrpljujuć, no nema opravdanja za spavanje na dužnosti. Stotine ljudskih života je u rukama tih ljudi', samo je jedan od komentara objavljen na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo dok je drugi korisnik sugerirao da 'puste kontrolore da u zatvoru spavaju do mile volje'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene