Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog Felixa evakuirano desetak tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća stanovnika Hondurasa evakuirani su u utorak u skloništa pred očekivanim naletom uragana Felixa, ali su zbog nedostatka prijevoza mnogi ostali u svojim domovima čekati dolazak olujnih vjetrova i kiša.

Felix, svrstan u četvrtu jako opasnu kategoriju uragana, jača na svom putu prema Hondurasu i Nikaragvi, s vjetrovima brzine od 250 kilometara na sat. Pojavila se bojazan da bi Felix mogao biti repriza uragana Mitch, koji je 1998. godine u Srednjoj Americi odnio oko 10.000 života.

Pročitajte i ovo Uragan Otis ostavio je pustoš na pacifičkoj obali Meksika - 11 Čupao sve pred sobom FOTO/VIDEO Tri sata terora: Razorni uragan odnio 27 života, znanstvenica iznijela mračno predviđanje Uragan Otis Stiže Otis Poznato turističko središte na udaru apokaliptičnog uragana: Proglašena ekstremna opasnost, snaga vjetra doseže 250 kilometara na sat

"Moglo bi biti ozbiljne štete i ljudskih žrtava ako ljudi ne poduzmu mjere zaštite", izjavio je predsjednik Hondurasa Manuel Zelaya.

Do 40.000 stanovnika Hondurasa je evakuirano u skloništa, ali njih oko 15.000 nije uspjelo pronaći prijevoz i morali su ostati čekati dolazak oluje u svojim domovima.

Uragan bi u idućih nekoliko sati trebao udariti južno od granice Nikaragve i Hondurasa, pogoditi južni deo Belizea, a zatim preko džungle Peten u Gvatemali prijeći na teritorij Meksika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene