Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavod MIO u minusu

Federacija BIH: Obustavljena isplata mirovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Isplata mirovina u Federaciji BiH obustavljena je jer u Zavodu mirovinskog osiguranja (MIO) nema dovoljno novca čime su se potvrdili medijski navodi da je MIO pred kolapsom.

Hrvatska pošta (HP) Mostar, jedan od dva federalna poštanska operatera, priopćila je da nije u mogućnosti izvršiti isplatu mirovina svim svojim korisnicima jer Federalni zavod MIO nije uplatio cjelokupan iznos novca potreban za isplatu mirovina.

'Unatoč tome, Hrvatska pošta Mostar je izvršila isplatu mirovina do iznosa sredstava koji joj je uplaćen, kako bi barem dijelu korisnika mirovina stigla na vrijeme', navodi se u obavijesti HP Mostara.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

>>Trojica nasilnika napala skupinu muslimana

Dodaje se da će HP Mostar s isplatom mirovina nastaviti kada Zavod MIO Federacije BH uplati preostali iznos potreban za isplatu mirovina.

Mediji u BiH izvijestili su u četvrtak kako je Zavod MIO u minusu od 70 milijuna maraka (oko 280 milijuna kuna). Mediji navode kako je do gubitaka u MIO-u došlo jer Vlada Federacije BiH nije izmirila stare obveze u iznosu od oko 170 milijuna maraka.

Stabilizacija mirovinskog sustava jedan je od uvjeta Međunarodnog monetarnog fonda zbog kojega je BiH 2012. godine odobren dvogodišnji stand by aranžman u iznosu od oko 400 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene