Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Carev roštilj

VIDEO Rusi unaprijedili važno oružje? Velike metalne grdosije pravi su izazov ukrajinskim dronovima

Kornjača-tenk
Kornjača-tenk Foto: mreža x
Na rusko-ukrajinskoj fronti počele su se pojavljivati nove grdosije. Radi se o improviziranim tenkovima T-72 na koje Ukrajinci troše svoje dronove.

Rusija je u svojoj invaziji na Ukrajinu počela upotrebljavati novu vrstu tenkova. Prvi primjerci improviziranih, nadograđenih tenkova Ukrajinci su dronovima snimili početkom travnja u oblasti Donjeck.

Radi se o ruskim T-72 tenkovima s improviziranim metalnim krovom iznad trupa i kupole. Mnogi od njih imaju i radio ometače.

Ovi "carevi roštilji" kako ih nazivaju Rusi, tj. "tenkovi-kornjače" kako ih opisuju Ukrajinci dobili su povrh svega dodatan sloj metalnih rešetki.

 

 

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Primarni cilj: raščišćavanje mina

Iako teška i spora, ova neobična ratna vozila opremljena metalnim valjcima za aktiviranje mina ispunjavanu svoj primaran cilj, "raščišćavanje mina prije dolaska jurišnih skupina", objasnio je povjesničar za oružje Matthew Moss, a prenio Forbes.

S druge strane, improvizirani oklop štiti tenove od Ukrajinskih dronova jer ih se mnogo mora potrošiti na samo jedan tenk.

No, slojevi metala i okopa tenkovima neće pomoći ako ih ukrajinska vojska počne napadati raketama i projektilima, za koje je sredstva nedavno dobila od SAD-a.

Osm toga, posada ovih improviziranih tenkova teško vidi kamo treba ići zbog loše vidljivosti.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene