Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježili nepravilnost

Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo"

Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti
Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Foto: Getty Images
Organizacija Gong upozorila je da je gradski odbor HDZ-a u Mostaru birače pozivao da se registriraju za izbore u njihovim prostorijama.

Organizacija Gong upozorila je na moguće nepravilnosti mostarskog HDZ-a. U objavi na društvenoj mreži Facebook, Gong je objavio kako je gradski odbor HDZ-a u Mostaru pozivao birače da se u njihovim prostorijama registriraju za glasanje u Bosni i Hercegovini.

Uz svoju objavu u Gongu su priložili i fotografije te upozorili kako postupak registriranja za glasanje "može provoditi isključivo diplomatsko-konzularno predstavništvo, nikako stranačka organizacija jer tako ima uvid tko je podnio zahtjev, kao i u osobne podatke prijavljenih biračica i birača".

 

U Gongu smatraju da udaljenost gradskog odbora i konzulata ne može biti izlika za pozivanje birača na registraciju s obzirom da se nalaze u telativnoj blizini jedno od drugoga.

Pročitajte i ovo Pronađen brončani kip Bruce Leeja ukraden u Mostaru Oštećen je Pronađen Bruce Lee iz Mostara: Objavljeno tko je uhićen i što mu je bio plan

"O slučaju smo obavijestili Državno izborno povjerenstvo koje brine za regularnost pripreme i provedbe izbora", napisali su te pozvali birače da sve eventualne nepravilnosti nastave prijavljivati na njihovu e-adresu.

Gradski odbor HDZ-a u Mostaru u međuvremenu je uklonio spornu objavu i fotografije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene