Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatvorena birališta u BiH, izlaznost 'zadovoljavajuća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 19 sati zatvorena su birališta u Bosni i Hercegovini na kojima su građani te zemlje s pravom glasa tijekom dana birali nove općinske vlasti, gradonačelnika Banja Luke i zastupnike u skupštini Distrikta Brčko.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović potvrdio je kasno poslije podne kako se glasovanje odvijalo bez posebnih poteškoća.

Pročitajte i ovo Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti...

'Zabilježeno je tek nekoliko manjih izgreda koji nigdje nisu doveli u pitanje regularnost izbornog procesa', kazao je Arnautović.

Prema podacima koje je SIP objavio nešto prije zatvaranja birališta, odaziv glasača bio je nešto manji od 45 posto, a Arnautović je takvo stanje ocijenio 'zadovoljavajućim'. 

>> BiH: Glasovanje protječe bez poteškoća

Do kasnih popodnevnih sati pokazalo se kako je zanimanje za sudjelovanje na izborima bilo znatno u manjim mjestima i ruralnim sredinama gdje je do 16 sati glasovalo u pravilu više od 50 posto upisanih birača.

U većim gradskim središtima poput Sarajeva, Mostara i Banja Luke na izbore je izašao znatno manji postotak birača.

U najvećim sarajevskim gradskim općinama Novo Sarajevo i Novi Grad tako je glasovalo manje od 30 posto registriranih birača.

Na općinskim izborima održanim 2004. godine odaziv birača bio je nešto manji od 47 posto.

Prve preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH Središnje izborno povjerenstvo trebalo bi objaviti oko ponoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene