Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je besplatno

Zaposlenicima Facebooka ništa ne fali u životu, osim možda ...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad se već pisalo o beskrajnim beneficijama koje dolaze uz rad za tehnološke divove od kompanija, poput besplatne hrane, zdravstvene skrbi i praonice rublja. Za većinu nas, rad u klimatiziranoj prostoriji je već razlog za slavlje.

Za žitelje Facebookovog Menlo parka u kalifornijskom sjedištu tvrtke, VIP status počinje i prije nego što stupe na "sveto tlo" tvrtke. Zaposlenike Facebooka do posla prevozi privatno orgnaizirani prijevoz, jer je tvrtka od prve željezničke stanice udaljena 6 kilometara. Druga popularna opcija je bicikliranje do posla, a Facebook se pobrinuo da unutar kampusa imaju i servis/dućan za bicikle, čije su usluge potpuno besplatne.

Pročitajte i ovo Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja Noelle Russo ubijena je 1983. godine Ostavljena u parku Kraljica ljepote (37) bila je brutalno pretučena i ostavljena da umre u parku: Otkrili ubojicu nakon 40 godina

Zapravo, sve na Facebookovom kampusu je besplatno za njegove zaposlenike. Naravno, najpopularnija besplatna stvar je hrana, prenosi News.com.au. No, ako kantina nekome nije po volji, tu postoji i obilje drugih outleta s hranom, duž glavne ulice kampusa, među kojima su fast food burgeri, roštilj, sladoledi i Tex-Mex.

Bjelovar: Završili na psihijatriji zbog Facebook psihoze

Za kreativnu zabavu, facebookeri mogu razonodu potražiti u klasičnim igraonicama s arkadnim konzolama te drugim zabavnim programom.

Facebook zaposlenicima daje besplatne zdravstvene usluge, uključujući liječnike, zubare i kiropraktičare. Tu su i besplatni saloni, praonice rublja i banka. Teretana se zbog goleme potražnje mora proširiti.

Postoji i darežljiva politika prema roditeljima, koja uključuje slobodno vrijeme za muškarce i žene, posebna parkirna mjesta za trudnice te kontroverzna ponuda za zamrzavanje jajašaca, za žene koje žele svoja jajašca iz mladosti sačuvati za vrijeme kad odluče zasnivati obitelj.

Skeptici, s druge strane, tvrde da pružanje obilja zaposleniku znači i to da će on provesti puno vremena upravo na poslu. I dok Facebook sigurno nije najgori po tom pitanju, nije niti imun na takve optužbe.

Ipak, Facebook svojim zaposlenicima daje 21 dan plaćenog godišnjeg odmora, što po američkom zakonu ne moraju raditi. Uprava tvrtke time daje do znanja zaposlenicima da je u redu uzeti godišnji odmor.

Facebook od svojih budućih zaposlenika traži tri stvari - da u potpunosti budu predani misiji tvrtke, da su sposobni napraviti ili osmisliti nešto jedinstveno i interesantno te da su najbolji u onom što rade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene