Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zapatero predložio strategiju za borbu s ETA-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski socijalistički premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero predložio je "strategiju" za borbu s baskijskom oružanom separatističkom organizacijom ETA-om "koju će prihvatiti sve stranke", u govoru u parlamentu u kojem je predstavio program svoje nove vlade.

Danas tražim" potporu političkih snaga "radi donošenja strategije za borbu protiv terorizma koju će prihvatiti sve parlamentarne skupine", rekao je socijalist u govoru održanom uoči glasovanja u parlamentu o novoj vladi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri bombe eksplodirale u Baskiji Slika nije dostupna Bivši socijalistički vijećnik smaknut u Baskiji

Zapatero ipak nije kazao hoće li taj dogovor a priori isključiti svako pregovaranje s ETA-om.

Zapatero je usto odao počast bivšem socijalističkom zastupniku ubijenom u napadu za koji je odgovornost preuzela ETA, u Mondragonu, u Baskiji, dva dana uoči parlamentarnih izbora održanih 9. ožujka. Na tim je izborima Zapaterova stranka pobijedila i osigurala mu novi mandat premijera.

Baskijska skupina je "slabija no ikada" i "više no ikad smo blizu kraju ETA-e, ali je još nismo dokrajčili", rekao je Zapatero prije nego je zatražio potporu parlamentarnih zastupnika u borbi sa separatističkom organizacijom koju se smatra odgovornom za smrt 822 osobe u 40 godina borbe za neovisnost Baskije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene