Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju i bebu

9-članu obitelj danas čeka deložacija, a dug ne postoji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deveteročlana obitelj u kojoj najmlađi ima jedanaest mjeseci završit će na ulici. Obitelji Cvjetković iz Zagreba u četvrtak prijeti deložacija koju su uspjeli izbjeći prije dvije godine. A sve zbog, kako kažu, duga koji ne postoji i nezakonitog sudskog postupanja koje traje od 1999. godine.

Obitelj Cvjetković sutra bi trebala biti deložirana iz svojeg doma u Zagrebu. Ludilom nazivaju cijeli sudski postupak vezan uz ovrhu njihove imovine. Počelo je sve 1999. godine zbog duga Tomislava Cvjetkovića prema banci. No u međuvremenu sudski vještak utvrdio je kako dug ne postoji - štoviše kredit je preplaćen. 'Sudsko vještačenje prema kojem je moj dug podmiren i preplaćen, da meni banka duguje 9000 eura. To ročište traje, slijedeće ročište je u 6. mjesecu', kaže Tomislav Cvjetković.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće

'Nitko nigdje pravomoćnom presudom nije utvrdio da je gospodin Cvjetković dužan nešto Croatia banci. Znači ovo će biti situacija da je prodana njegova nekretnina radi naplate nepostojćeg duga, a on će ostati bez nekretnine radi toga što je sud proveo nezakonito dosudu i ovrhu i prodaju njegove nekretnine - apsolutno protivno materijalnim propisima', kaže odvjetnica obitelji Zvjezdana Znidarčić Begović.

I upravo zato tražili su odgodu ovrhe i iseljenje - no kažu ništa nije uzeto u obzir. 'Mi smo tražili i dali ponesak sutkinji i molili je da odustane dok ne riješimo sve procese koji su vezani uz ovo, da nam dopusti da dokažemo da smo u pravu', dodaje Marija Veronkica Cvjetković.

Izbjegli deložaciju: 'Da me muž tuče, da je alkoholičar, da mi se djeca drogiraju onda bi grad našao stan za nas, ali ne i ovako'

Odvjetnica obitelji upozorava kako je cijeli postupak pun sudskih pogrešaka i zato je podnesena tužba Ustavnom sudu. 'Da sud ovršni nije dozvolio da stranke rasprave pitanje da li postoji dug, je li zakonito provedena ovrha i dosuda nekretnine - što je nezakonito provedeno. O žalbama mojih stranaka nema odluke nakon 4-5 godina. A žalba treće osobe koja je dosudom postala vlasnik te nekretnine je riješena na Županijskom sudu u Zagrebu u ravno 4 radna dana početkom prosinca 2014.', tvrdi odvjetnica obitelji.

A Marija Cvjetković kazneno je prijavila suca koji je vodio njihov postupak - jer je prodao cijelu kuću. 'Do dana današnjeg, 2010. je prodana kuća, mene općinski DORH nije obavijestilo o ničemu. Sudac je prodao nešto što nije smio prodati, imala je osnova i prema županijskom i po zakonu itd. Prodao je, ja sam banci založio 100 hvati, on je prodao 217 hvati. Nešto što nije ni u ugovoru o kreditu i u rješenju o ovrsi', kaže gospođa Cvjetković.

S općinskog građanskog suda o slučaju danas nismo danas dobili odgovor. Obitelj Cvjetković obratila se i Ministarstvu pravosuđa - no odgovor koji nam je stigao tiče se samo nadležnosti Ministarstva. 'Nakon što smo zaprimili izvješće Općinskog građanskog suda u Zagrebu u srpnju 2011., iz kojeg su vidljive sve poduzete radnje u navedenom predmetu do tada, utvrdili smo da u navedenom predmetu nema elemenata neosnovanog odugovlačenja postupka', stoji u odgovoru Ministarstva.

No Cvjetkovići se ipak nadaju kako će, kažu - profunkcionirati pravna država.

Pravosuđe bi trebalo štititi građane, no tko štiti građane od pravosuđa. Jedina nada im je odluka Ustavnog suda koju očekuju u četvrtak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene