Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potaknula rast cijena

Za 60 posto Nijemaca euro nije bio dobra ideja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvođenje eura nije bilo dobra zamisao, ocijenilo je 60 posto Nijemaca, 10 godina nakon uvođenja zajedničke valute, po rezultatima ankete provedene za njemački tjednik Focus koji izlazi u ponedjeljak.

Usto, po istoj anketi, 85 posto ispitanika misli da je zajednička europska valuta potaknula rast cijena.Napokon, tri četvrtine Nijemaca misli da je njihova stara valuta, njemačka marka, bila stabilnija naspram stranih valuta nego što je to danas euro.

Anketu je proveo institut TNS Emnid za Focus na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika, ali časopis u izvadcima izdanja od ponedjeljka ne navodi kada je anketa provedena. Lani, u isto vrijeme, u anketi koju je objavio popularni dnevnik Bild, polovina Nijemaca (51 posto) bila je nezadovoljna eurom a 49 posto je bilo za povratak marke. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija za četvrtinu postotnog boda Europska središnja banka ponovno podigla kamatne stope u eurozoni Kune u optjecaju - 3 Nakon uvođenja eura Znate li koliko je milijardi kuna još uvijek u optjecaju? Doznajte i što u HNB-u misle - gdje je zapravo sav taj silni novac

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene