Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremeni rezultati

Vujanović dobio 7.000 više glasova od Lekića i 'pobijedio' na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema privremenim rezultatima koje je u poslijepodnevnim satima objavila crnogorska Državna izborna komisija, pobjednik predsjedničkih izbora u toj državi je kandidat vladajuće stranke Filip Vujanović.

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović je prema službenim privremenim rezultatima pobjednik predsjedničkih izbora održanih u Crnoj Gori jer je osvojio 51,2 posto glasova, objavila je u Podgorici u ponedjeljak Državna izborna komisija (DIK).

Pročitajte i ovo Milojko Spajić Nakon cjelonoćnog zasjedanja Crna Gora dobila novu vladu, Spajić se susreo s von der Leyen: "Ulazak u EU bi bio velika poruka drugim zemljama da je proces proširenja živ" Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 za Dnevnik Nove TV Politologinja uoči izbora u Crnoj Gori o Milatoviću: "Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i vlastima u Srbiji"

>> Još nije jasno tko će biti novi predsjednik Crne Gore

Njegov protivnik, nezavisni kandidat Miodrag Lekić, prema privremenim je rezultatima dobio 48,79 posto glasova.

Vujanović je na predsjedničkim izborima osvojio 161.940 glasova, a Lekić 154.290 glasova. Na temelju izbornog materijala, dobivenog od općinskih izbornih komisija, DIK je objavio da je glasovalo ukupno 326.793 birača, važećih glasačkih listića bilo je 316.230, a nevažećih 10.563. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene