Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi biti premijer

Vučić ruši Dačića, Srbija već u travnju ide na izvanredne izbore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić razmišlja o rušenju vlade svog koalicijskog partnera Ivice Dačića. Smatra da mu popularnost raste te da bi mogao osvojiti dovoljno glasova da sam zasjedne u premijersku fotelju.

Građani Srbije već bi u travnju mogli ponovno izaći na parlamentarne izbore. Kako piše Blic, predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, inače prvi potpredsjednik koalicijske vlade premijera Ivice Dačića, koja je na vlasti od srpnja prošle godine, htio bi iskoristiti porast popularnosti vlastitog lika i djela do koje je došlo nakon niza uhićenja viđenijih poduzetnika osumnjičenih za kriminal i korupciju. Među njima je i jedan od najbogatijih Srba Miroslav Mišković.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

>> Dačić: Srbija i Hrvatska trebaju resetirati odnose i krenuti ispočetka

Vučićev osnovni cilj je osvajanje većeg broja glasova i preuzimanje premijerske dužnosti. Osim travnja, kao mogući termin prijevremenih izbora spominje se i rujan. No, pozivajući se na izvore bliske vrhu vladajuće koalicije, Blic napominje kako će konačna odluka ovisiti o razvoju pregovora s Kosovom i Europskom unijom.

U ožujku bi trebalo biti jasno hoće li Srbija od Bruxellesa dobiti datum početka pregovora. U slučaju da EU bude tražio nove ustupke vezane uz status Kosova, to će Vučiću biti znak da od datuma nema ništa te bi se na izbore išlo odmah u travnju. U slučaju da datum ipak bude objavljen, onda bi se čekalo do rujna, tj. vjerojatnog otvaranja pregovora o najvažnijim poglavljima, a to su pravosuđe te borba protiv korupcije i kriminala.

'Vučić prvenstveno želi kapitalizirati popularnost koju on i njegova stranka imaju, a koja je najviše zarađena borbom protiv korupcije i uhićenjem Miroslava Miškovića. On želi izbore jer zna da s ovakvom vladom i ministrima ne može napraviti bilo kakav pomak na polju ekonomije i boljeg života građana i da će se podrška koju sad ima s vremenom istopiti. (...) Jedino je izvjesno da bi Vučić bio novi premijer', navodi izvor Blica, a prenosi B92.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene