453810
453810
453810
453810
453810

"JA U TO NE VJERUJEM" Vučić o Srbima osumnjičenim za planiranje otmice premijera Crne Gore

  • , 17.10.2016., 11:36
  • Autor:
  • komentara

Spski premijer kazao je kako tamošnje obavještajne službe imaju podatak da je optužba protiv uhićenih Srba utemeljena na iskazu albanskog zapovjednika policije.

 
 
 
 
Bratislava Dikića i ostali uhićeni su jučer u Crnoj Gori zbog sumnje na terorizam i otmicu Đukanovića (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Bratislava Dikića i ostali uhićeni su jučer u Crnoj Gori zbog sumnje na terorizam i otmicu Đukanovića (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhićenih u Crnoj Gori, koji se sumnjiče da su planirali terorističke akcije i otmicu premijera Mile Đukanovića.

"Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv vlade Srbije, ali volio bih vidjeti i čuti stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički čin", kazao je Vučić novinarima.

Istaknuo je kako osobno u to ne vjeruje, imajući u vidu druge obavještajne podatke do kojih su došle srpske službe. "Volio bih da uhićenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije utemeljeno na iskazima albanskog zapovjednika policije Agrona Seljimaja, a bojim se da imamo dokaze da jest", rekao je Vučić.

Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)

"Čekamo da vidimo ima li tu još nečega, a ako je to sve zasnovano na tvrdnjama Seljimaja - koji je ranije prijavljivao crnogorskoj policiji i pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi - ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve riječi, ali pričekajmo, možda imaju još nešto osim tvrdnji Seljimaja", rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, prenosi RTS.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti. Po njegovim riječima, mnogi od onih koji su uhićeni preko odvjetnika tražili su intervenciju države Srbije odnosno veleposlanstva u Crnoj Gori, koja je stoga poslala svoje ljude da ih obiđu u pritvoru.

Kako smo jučer pisali, Vučić je odbio komentirati uhićenja srpskih državljana osmnjičenih za planiranje terorističkih akcija sve dok se ne okončaju parlamentarni izbori u Crnoj Gori, uz obrazloženje da ne želi utjecati na njihov tijek.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se