Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A još nisu rekordne

VIDEO Sve toplije i toplije, temperature sve bliže + 50...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike vrućine haraju jugozapadom SAD-a, a temperature koje su se popele i do 49 stupnjeva, zabilježene su u saveznim državama Arizoni, Nevadi i Kaliforniji.

Vrućine koje haraju jugozapadom SAD-a mogle bi potrajati, kako predviđaju meteorolozi, do utorka, a možda čak i duže. Najavljivalo se da će područje Death Valley u Kaliforniji mjeriti 53 stupnja, ali temperatura je ipak bila nešto niža. Rekordna temperatura izmjerena prije 100 godina na tom području bila je 56,6 stupnjeva. Ujedno je to bila i najviša temperatura izmjerena na planeti, piše AP.

Pročitajte i ovo Užasne vrućine na Filipinima - 2 zatvoreno 6700 škola na Filipinima Ljudi od vrućine ne mogu disati, temperature idu do 47 stupnjeva: "Idućih dana bit će još gore" Ilustracija Nesnosne vrućine Pali pa završili na odjelu za opekline: Pacijenti nakon dodira s asfaltom izgledaju kao da su bili u požaru

Temperature u Las Vegasu (Nevada) u subotu su bile 46 stupnja, što je samo dva stupnja niže od rekorda. U Phoenixu (Arizona) je izmjereno 48 stupnjeva, i to je bio tamošnji rekord iz 29. lipnja 1994. godine.

>> Zagreb: Zbog vrućina 25 posto više intervencija!

Unatoč super visokim temperaturama, kupači lokalnih plaža nisu bili obeshrabreni, a pokolebati se nisu dali niti strastveni igrači golfa koji su snimljeni kako na temperaturama koje su se bližile 50 stupnjeva udaraju loptice na golf terenima obasjanima jakim suncem.

Izlaganje visokim temperaturama nije prošlo bez posljedica. Tako je život izgubio jedan muškarac u Arizoni, a jedan je hospitaliziran u teškom stanju.

Ustanove za beskućnike širom su otvorile svoja vrata kako bi ondje utočište našli oni koji inače nemaju pristup klimatiziranim prostorijama.

Zdravstveni službenici izdali su upozorenja za ove ekstremne vremenske prilike koje haraju SAD-om i kojima se ne nazire kraj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene