Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna puna ljudi

Zagreb: Zbog vrućina 25 posto više intervencija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba zabilježio je tijekom nekoliko zadnjih izuzetno vrućih dana 25 posto više intervencija nego u vrijeme normalnih temperatura, rekla je ravnateljica Zavoda Slobodanka Keleuva.

Najčešće Hitnu pomoć traže osobe koje imaju problema s nesvjesticom i općom slabošću, dodala je Keleuva. Pozvala je sve kronične bolesnike, a posebno srčane bolesnike i bolesnike s pulmološkim problemima, da bez potrebe ne izlaze iz svojih stanova, jer se 'asfalt užario'. Ako već moraju izaći van, pozvala ih je da na glavu obavezno stave pokrivalo a na oči sunčane naočale, te da se odjenu u laganu odjeću od prirodnih materijala.

Također je pozvala građane da konzumiraju više voća i povrća, te izbjegavaju prženu hranu, piju što hladniju tekućinu (ali ne prehladnu), te da izbjegavaju gazirana pića i alkohol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordne temperature Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature Slika nije dostupna Ljeto je stiglo Sezona kupanja: Više od 400 spasioca dežura na 150 kupališta

>> U Dubrovniku u 2 UJUTRO 31 Celzijus, u Splitu 28!

Poslodavce koje imaju radnike na fizičkim poslovima na vanjskim prostorima Keleuva je pozvala da te poslove obave u što ranijim jutarnjim satima, te da ih svedu na minimumu, a sve je građane pozvala da izbjegavaju izlazak iz stanova u vremenu od 10 do 17 sati.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra u Hrvatskoj najavljuju pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Jutarnja temperatura između 18 i 22 Celzijeva stupnja, a najviša dnevna većinom između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva. Za Zagreb najavljuju pretežno sunčano i vruće uz najvišu dnevnu temperaturu od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva.

U većem dijelu zemlje biometeorološke prilike bit će nepovoljne. Vruće i sparno vrijeme uz južinu uzrokovat će poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod mnogih je moguć umor, razdražljivost, glavobolja i nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe. Preporuča se izbjegavanje većih napora i pridržavanje uputa za zaštitu od vrućine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene