Obavijesti Video Pretražite Navigacija
John Kerry:

'Vrijeme je da se donesu teške odluke. Želimo dobar dogovor koji će učiniti svijet sigurnijim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kerry je istaknuo jedinstvo svjetskih velesila u pogledu iranskog nuklearnog pitanja.

Američki državni tajnik John Kerry istaknuo je u subotu jedinstvo svjetskih velesila u pogledu iranskog nuklearnog pitanja, nakon ovotjednih pregovora s Iranom u Lausanni i obećao da Washington 'neće na brzinu' sklopiti dogovor.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat

'Ističem da smo jedinstveni u pogledu našeg cilja, pristupa i odlučnosti da iranski program bude mirnodopski. To jedinstvo i dalje ima središnju ulogu', rekao je Kerry, komentirajući glasine o nesuglasicama među velesilama (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka), od kojih se Francusku smatra najnepopustljivijom prema Teheranu.

Skupina 5+1 želi postići dogovor do 31. ožujka - 'Treba riješiti više problema'

'Ne želimo bilo kakav dogovor (...) Ne žuri nam se', rekao je, nakon što su europski diplomati zadnjih tjedana izrazili sumnjičavost zbog glasina da SAD želi što je moguće prije postići dogovor o iranskom nuklearnom programu.

Načelni, 'politički', dogovor trebao bi biti postignut do 31. ožujka. Sveobuhvatni sporazum sa svim tehničkim pojedinostima trebao bi biti finaliziran do kraja lipnja.

'Vrijeme je da se donesu teške odluke. Želimo dobar dogovor koji će učiniti svijet, SAD i njegove najbliskije saveznike i partnere, sigurnijima', rekao je Kerry.

Pregovori s Iranom nastavit će se idući tjedan.

Kerry će u subotu otputovati u London na sastanak s francuskim, njemačkim i britanskim kolegama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene