Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Volkswagen

NAREDBA! Najveći europski proizvođač automobila povlači 2,4 milijuna vozila s tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
nakon što je najveći europski proizvođač automobila priznao da je varao na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila, primoran povući 2,4 milijuna vozila s tržišta.

Njemačka agencija za nadzor prometa motornim vozilima KBA primorat će Volkswagen da iz prometa u toj zemlji povuče 2,4 milijuna vozila nakon što je najveći europski proizvođač automobila priznao da je varao na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

"Naredili smo povlačenje vozila", rekao je glasnogovornik službe na nadzor prometa motornim vozilima u četvrtak, potvrdivši tako novinske napise.

Grupa Volkswagen u velikim problemima zbog štetnih emisija

Njemački dnevnik Bild prije je objavio da je KBA odbila prijedlog VW-a prema kojem su vlasnici dizelskih vozila sami mogli dovesti automobil i tražiti popravak.

Volkswagen je prošlog mjeseca priznao da je u dizelska vozila ugradio softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova. Time je, kako je objavljeno, zahvaćeno gotovo 11 milijuna vozila diljem svijeta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene