Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprepoznatljivo

SNIMKA RAZRUŠENOG PARLAMENTA Od središta demokracije do mjesta strave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski parlament u samo nekoliko sati pretvoren u neprepoznatljivu ruševinu.

U noći s petka na subotu u najvećim turskim gradovima Istanbulu i Ankari odjekivale su eksplozije i pucnji. Protu-vladine snage pokušale su izvršiti vojni udar te s vlasti svrgnuti predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Broj žrtava u pokušaju vojnog udara prošle noći u Turskoj popeo se na 90, a 1154 ljudi je ranjeno, objavila je državna novinska agencija Anadolija u subotu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Dejan Jović za Novu TV 'Opasnost od građanskog rata je veća od samog uspjeha ili neuspjeha vojnog udara'

Nedugo nakon prvih informacija o vojnom udaru napadnut je turski parlament u Ankari, gdje je trajalo zasjedanje. Nakon detonacija nastala je opća panika, a nakon nekoliko granata i velikog požara, turski parlament u Ankari pretvorio se u mjesto strave.

Parlament je tako u samo nekoliko sati pretvoren u neprepoznatljivu ruševinu.

U subotu ujutro, turske vlasti uhitile su 1563 pripadnika vojnih snaga širom zemlje nakon pokušaja udara, rekao je za Reuters neimenovani turski dužnosnik. Vojna frakcija u pokušaju zbacivanja vlasti upotrijebila je helikoptere i tenkove, blokirala mostove i preuzela nekoliko turskih medija.

Turski premijer Binali Yildirim sazvao je izvanrednu sjednicu parlamenta za subotu poslijepodne na koju je pozvao sve turske stranke, prenosi Anadolija.

Turska vlada preživjela je pokušaj udara a predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će očistiti vojsku od urotnika. "Platit će visoku cijenu za izdaju", rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju okrivljujući za puč vjerskog vođu Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene