Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mediji u BiH

'Vođe u regiji duguju građanima optimizam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u BiH pozitivno su ocjenili svi mediji iz te države.

Za većinu dnevnih listova u BiH Josipovićev posjet i susret s članovima predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem vijest je koja je zaslužila mjesto na naslovnicama.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

>> Dodik pozvao Hrvate da se vrate i zajamčio im sigurnost

>> 'U Srebrenicu ću ići kada Hrvati sa mnom dođu u Jasenovac'

'Vođe u regiji duguju građanima optimizam', naslov je izvješća iz Banje Luke kojim je svoje čitateljstvo izvjestilo Oslobođenje uz citiranje Josipovićevih riječi kako je važno da svijet regionalne političare percipira kao ozbiljne državnike i ozbiljne partnere.

List navodi kako su i Izetbegović i Radmanović poslali gotovo identične poruke, a pozornost poklanja i Josipovićevom susretu s Miloradom Dodikom, uz isticanje kako je tom prigodom posebice bilo riječi o povratku prognanih Hrvata te kako se predsjednik Republike Srpske još jednom javno obvezao da će učiniti sve kako bi do povratka doista i došlo.

Entiteti preuzeli primat u političkim procesima

Dnevni avaz ističe kako je hrvatski predsjednik u Banja Luci kazao da oni koji su sada na dužnosti u zemljama u susjedstvu imaju posebnu odgovornost uvesti novi optimizam te kako je za taj zaključak dobio potporu od svih sugovornika s kojima se sastao. Ovaj list zaključuje kako zbivanja u Banja Luci u ponedjeljak pokazuju da se država BiH pasivizirala te se čini kako su sada zapravo entiteti, a posebice Republika Srpska preuzeli primat u sudjelovanju u političkim procesima.

I Nezavisne novine, čiju je nagradu za osobu godine u ponedjeljak dobio hrvatski predsjednik, o Josipoviću u utorak pišu u superlativima ističući njegove pozive na bolje razumijevanje i jasču suradnju u svim područjima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene