Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reeportaža InMagazina

Vodimo vas u Šangaj - Kineski milijunaši u klubu potroše i do 100 tisuća eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgradurine više od 300 metara, gust promet, milijuni ljudi - odmah vam je jasno zašto je Šangaj - New York na steroidima.

Tek kad padne noć vidite Šangaj u pravoj svojoj moći. Vizura grada postaje futuristička, pa i pomalo nadrealna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna korona ludilo VIDEO Horor u Kini: Iznijeli ga u vreći iz staračkog doma, pa onda shvatili da ipak nije mrtav Slika nije dostupna Zatvoreni metalnim barijerama VIDEO Mjere postaju sve okrutnije, u karantene odvoze i negativne na testu: ''Odveli su nas usred noći. Nismo imali izbora''

Futuristički neboderi, luksuzni restorani, skupi brendovi. Ovo je grad u kojem se susreću istok i zapad. Riječ je o najvećem financijskom i trgovačkom središtu u Kini. Uz to, šangaj je i najveća robna luka u svijetu. Njegova veličina djeluje i fascinantno i zaštrašujuće.

Ekskluzivno: Karizmatični i talentirani glumac otkrio što smatra najvažnijim u životu

Reklame, neonska svjetla, gigantski natpisi na engleskom i kineskom jeziku blješte sa svih moćnih nebodera. Ništa manje intenzivan nije ni noćni život. Ekipa InMagazina posjetila je najpopularniji noćni klub.

Kinezi se, kako su nam rekli i u klubu, najradije druže s Kineskinjama. A mlađe generacije žena u Šangaju sve su više pod utjecajem zapadnjačke kulture. To se itekako osjeti na poimanju ljepote.

Najviši, najveći i najbrži - o Šangaju možemo govoriti samo u Superlativima. Odnosi se to i na njihov promet koji je odlično organiziran. U Šangaju vozi i najbrži vlak na svijetu Maglev koji spaja centar grada s aerodromom. Tu udaljenost od 40 km prevali za manje od 8 minuta. Mi smo se vozili na brzini na 300 km na sat, ali njegova najviša brzina je nešto više od 430 km na sat.

Ovdje se neprestano gradi. Kineske vlasti ruše stare stambene zgrade u centru, a na tim mjestima niču futuristički neboderi. Cijelu reportažu o Šangaju pogledajte u priloženom videu iz InMagazina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene