Slavni oskarovac

Ekskluzivno: Karizmatični i talentirani glumac otkrio što smatra najvažnijim u životu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Osim "Zvizdana", filma Dalibora Matanića, koji je u Cannesu na Filmskom festivalu oduševio publiku i osvojio nagradu, prikazan je i film "Perfect day", koji je također dočekan desetominutnim ovacijama. U njemu se pojavljuju i naši glumci kao što su Goran Grgić, Goran Navojec i Antonio Franić, dok je glavna uloga povjerena Oskarovcu Beniciju Del Toru.

Našoj Ivani Nanut Benicio Del Toro je otkrio koje je hrvatske riječi naučio, zašto smatra da je obrazovanje važno, koje vrijednosti želi usaditi svojoj kćeri te kako je, budući da nikada nije završio studij za glumu, sam naučio taj zanat. 

Pogledaj i ovo showbuzz Seksi Sullivan Stapleton 'BIO SAM U KOMI, SREĆOM SAM PREŽIVIO' Seksi glumac otkrio sve o sebi!

Prije 14 godina Benicio je za ulogu Javiera Rodrigeza u filmu ''Traffic'' osvojio nagradu Oscar, Zlatni globus i još mnogo toga. Ovaj karizmartični i talentirani Portorikanac, prepoznatljivih tamnih podočnjaka, za koje tvrdi da ih ima još od srednje škole, nikada nije pohađao školu glume.

Mataniću prestižna nagrada u Cannesu

'Ja sam samouk kad je riječ o filmu, nisam išao na filmsku akademiju, čitao sam o filmovima i pitao ljude koje filmaše vole i onda bih  pogledao film pa čitao o radu glumaca', rekao je Benicio.

Iako potječe iz odvjetničke obitelji, Del Toro je pravo napustio kako bi se počeo baviti glumom. Karijeru je započeo kasnih 80-ih, televizijskim ulogama u seriji ''Poroci Mijamija'', pa je čak sjedio na automobilu za potrebe Madonnina videospota ''La isla Bonita''. Nakon male uloge negativca u Jamesu Bondu, Dozvoli za ubojstvo te kultnom filmu Privedite osumnjičene, Benicio je postao tražena holivudska roba.

'Jesi li ikada imao veliki plan za svoju karijeru ili? 'Kombinacija svega, ne možeš sve kontrolirati jer imati jedan plan nije dosta, postoje glumci i glumice čije karijere pratiš i znaš kako bi volio raditi', objasnio je Del Toro.

'Ovo je naš način da se borimo za ljubav'

Za potrebe svojeg posljednjeg filma "Savršen dan", španjolskog redatelja Fernanda Leóna de Aranoe, čitao je o ratu na prostorima Hrvatske te Bosne i Hercegovine kako bi bolje razumio radnju filma i svoj lik.

Del Toro čuva svoj privatni život od očiju javnosti. Glasine o njemu kao ženskaru i ljubitelju čašice uglavnom su neosnovane. Nakon projekcije filma Che na Toronto Film Festivalu, Benicio i redatelj Steven Soderbergh proveli su ostatak večeri u lokalnom striptiz baru, partijajući s 12 djevojaka. Premda nikada nije bio u vezi s Kimberly Stewart, poznatom kćeri Roda Stewarta, Benicio s njom ima kćerkicu imena Delilah.

Pa koja ga majka i za zeta poželjela ne bi. Ovakav se glumac, čija se svaka nova uloga očekuje s nestrpljenjem, rijetko rađa. Kako i sam kaže: ''Sviđa mi se većina filmova koje sam gledao, a u kojima glumim.''

Što je slavni glumac još otkrio o sebi pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene