Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 20 nestalih

Potraga se nastavlja: Napravili novi otvor do palube nasukanog kruzera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U olupini nasukanog talijanskog kruzera Coste Concordije napravljen je uz pomoć eksploziva novi otvor kako bi se došlo do palube na kojoj se nalaze restorani, a sve u nadi da se pronađu tijela nestalih, javlja AFP.

Istovremeno se, dodaje agencija, iščekuje i odluka o početku ispumpavanja 2.380 tona goriva iz brodskih spremnika. Ronioci talijanske ratne mornarice napravili su veliki otvor između četvrte i pete palube, blizu restorana. Istraživanje olupine se odvija u vrlo teškim uvjetima i sporo napreduje zbog veličine broda, dugog kao tri nogometna igrališta i visokog poput nebodera od 20 katova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Francuzi pozivaju na kolektivnu tužbu 'Padaju' prve tužbe nakon brodoloma Slika nije dostupna Traga se za nestalima Broj žrtava se povećao: Na nasukanom kruzeru nađeno i 6. tijelo

>> Pronađeno 13. tijelo, traga se za još 19 osoba

Spasioci smatraju da su šanse za pronalazak preživjelih, deset dana nakon katastrofe, jednake nuli. Kako bi se pronašla tijela nestalih, zarobljenih ispod 114.500 tona teškog broda, najavljen je i dolazak oceanografskog plovila za istraživanje morskog dna.

Prema privremenim podacima, u nesreći je poginulo 13 ljudi. Identificirano je osam tijela, četvero Francuza, jedan Talijan, Španjolac, Nijemac i Mađar. Potraga traje za još 20 nestalih, među kojima su Nijemci, Francuzi, Amerikanci i Talijanka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene