Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemaju svi priliku...'

Putin u novogodišnjoj čestitki nekom posebno zahvaljuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin je u novogodišnjoj čestitki u četvrtak zahvalio ruskim vojnicima koji se bore protiv "međunarodnog terorizma", na kraju godine u kojoj je Rusija dospjela u središte gorućeg sirijskog pitanja.

"Danas bih napose htio čestitati praznik našim vojnicima koji se bore s međunarodnim terorizmom, koji daleko od domovine štite ruske državne interese", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u televizijskoj poruci u prigodi Nove godine.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Neke namjerno izostavio Putin samo odabranim europskim liderima čestitao Novu godinu: Dvojica iz susjedstva našla se na popisu

"Nemaju svi priliku da proslave Novu godinu sa svojim najmilijima", dodao je Putin, kazavši da neki Rusi moraju "obavljati vojnu službu, štititi naše granice i biti stalno budni kako bi jamčili našu sigurnost".

U novogodišnjoj noći u Moskvi će biti raspoređen velik broj pripadnika sigurnosnih snaga jer vlasti strahuju od napada u ruskoj prijestolnici, a poznati Crveni trg, tradicionalno mjesto okupljanja za Novu godinu, prvi put je zatvoren za javnost.

Govor predsjednika Putina emitirat će se u ponoć u Moskvi, ali su ga zbog vremenske razlike već vidjeli Rusi na krajnjem istoku zemlje.

"I nemojte propustiti nazdraviti sreći i napretku Rusije", poručio je na kraju Putin svojim sunarodnjacima.

Ruski predsjednik će Novu godinu dočekati "kod kuće, u krugu obitelji i prijatelja, kao i obično", rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Godina 2015. bit će u Rusiji obilježena vojnom intervencijom koja je 30. rujna počela u Siriji, gdje rusko zrakoplovstvo izvodi udare na "terorističke ciljeve" na zahtjev režima u Damasku kojega je najvjerniji saveznik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene