Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika promjena

Putin se nakon gubitaka odlučio na zaokret: Smijenio ključnog čovjeka Crnomorske flote

Vladimir Putin smijenio zapovjednika ruske mornarice
Vladimir Putin smijenio zapovjednika ruske mornarice Foto: Afp
Predsjednik Rusije Vladimir Putin smijenio je zapovjednika mornarice Nikolaja Jevmenova.

Vladimir Putin smijenio je vrhovnog zapovjednika ruske mornarice Nikolaja Jevmenova. On je postao zapovjednik mornarice 3. svibnja 2019., a zamijenit će ga admiral Aleksandar Mojsejev.

Javmenov je i dalje naveden kao zapovjednik mornarice, no, kako doznaje Newsweek, Putin ga je smijenio zbog velikih gubitaka u Crnomorskoj floti.

Pročitajte i ovo Problem debljine u Hrvatskoj - 2 Istraživanje Europske inicijative Svako treće dijete u Hrvatskoj ima ozbiljan zdravstveni problem: Adekvatno ga ne prepoznaju ni roditelji ni liječnici obiteljske medicine

Novinska kuća Fontanka iz Sankt-Pereburga izvijestila je da je Mojsejev imenovan "vršiteljem dužnosti vrhovnog zapovjednika ruske mornarice" i da će ta funkcija uskoro postati stalna.

Mojsejev je bio zadužen za širenje Crnomorske flote u Sevastopolju, koju je preuzeo 2018. godine, a potom u svibnju iduće godine napredovao u zapovjednika Sjeverne flote. Ondje je već vršio dužnost inženjera za elektroničko ratovanje.

Pročitajte i ovo Josef Fritzl Silovatelj vlastite kćeri Monstrum Josef Fritzl ipak neće biti premješten? Visoki sud oborio odluku, čeka se nova presuda

Istraživački centar Instituta Hudson rekao je Newsweeku da je Ukrajina "na korak da eliminira polovicu nekoć moćne ruske crnomorske flote do 2025. godine" i da je "Ukrajina potopila ili teško oštetila otprilike 30 posto flote od početka rata".

Rusija je pretrpjela težak udar u travnju 2022. godine kada je potopljen ratni brod Moskva. Gubitci su se nastavili udarima mornaričkih bespilotnih letjelice prošlog mjeseca koje su uništile rusku korvetu Ivanovec naoružanu projektilima i uspješno napale ruske desantne brodove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene