Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vršitelj dužnosti do rujna

Putin dao blagoslov Kadirovu da ostane na čelu Čečenije, ali traži poštivanje ruskih zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je svoj blagoslov Ramzanu Kadirovu, čelniku Čečenije, da nastavi obnašati svoju dužnost, ali ga je upozorio da se ruski zakoni moraju striktno provoditi u toj većinski muslimanskoj regiji.

Ramzan Kadirov, bivši islamistički pobunjenik, uglavnom pridaje malo pažnje pravilima koja se provode u ostatku zemlje i upozorenje Vladimira Putina će se smatrati kao pokušaj njegova obuzdavanja i podsjećanja na to tko mu je šef.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Slika nije dostupna 'Mi smo Putinovo pješaštvo' Obrana Rusije od Zapada: Čečeni nude Putinu 'specijalnu pukovniju'

Iako je 39-godišnji Kadirov prisegnuo na odanost Putinu, kritičari kažu da je on uspostavio državu unutar države u kojoj se provode strogi islamski zakoni za žene i koriste metode protiv pobunjenika koje skupine za ljudska prava smatraju kršenjem prava.

"Važno je da se uspostavi tješnja koordinacija u radu sa saveznim vlastima, posebice po pitanjima sigurnosti", rekao je Putin Kadirovu na sastanku u Kremlju.

"Morate učiniti sve kako bi osigurali da se ruski zakoni provode u svim područjima života", kazao je i pritom još jednom naglasio da misli na sva područja života.

Kadirov, koji je na čelu Čečenije od 2007., rekao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći. Njegov sadašnji mandat istječe idući mjesec. Putin je rekao da je potpisao odluku kojom ga imenuje vršiteljem dužnosti čelnika do regionalnih izbora u rujnu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene