Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispravljanje nepravdi

Jovanki će ispuniti posljednju želju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od posljednjih želja preminule Jovanke Broz bila je da bude pokopana pored supruga, Josipa Broza Tita u Kući cvijeća. Iz srpske vlade poručuju kako će joj ta želja vjerojatno biti i ispunjena.

Srpski ministar Rasim Ljajić je izjavio za B92 da će tamošnja vlada sutra vjerovatno odlučiti da se Jovanka Broz pokopa u Kući cvijeća, što je bila i njezina želja. Ljajić je rekao da bi time barem djelomično bila ispravljena nepravda prema udovici doživotnog predsednika bivše SFRJ.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec" Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom Poslana prosvjedna nota Srpska vlast uzrujana zbog prizora iz Kaštela: "Da smo mi to napravili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu"

>> Preminula Jovanka Broz, nekadašnja prva dama Jugoslavije

>> Hoće li Srbija prihvatiti posljednju želju Jovanke Broz?

Sličnu poruku dao je i srpski premijer Ivica Dačić. 'Vlada Republike Srbije smatra da Jovanku Broz treba pokopati pored supruga Josipa Broza Tita i u tom smislu će donijeti odgovarajuće odluke', poručio je Dačić putem telegrama obitelji Jovanke Broz, kojim je izrazio svoju sućut, prenosi Blic.

Iako su predstavnici državnih tijela ranije ovog mjeseca obišli Kuću cvijeća i utvrdili kako bi pokop Jovanke Broz na tom mjestu bio kompliciran postupak, u srpskoj vladi ističu kako ne postoji nikakva stroga zabrana da u Kući cvijeća bude pokopan još netko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene