Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova mobilizacija

Više od 40.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40.000 ruskih vojnika nagomilalo se na rusko-ukrajinskoj granici kao i stotine komada teškog oružja, rekao je u utorak u parlamentu tajnik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Andrij Parubij.

"Prošlog tjedna snage su pregrupirane i pojačane. Sada je gotovo 41.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom na sjeveru, na istoku, na jugu i na Krimu", ukrajinskom poluotoku koji je Rusija u ožujku pripojila svom teritoriju, kazao je.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Vladimir Putin Procurio dokument Otkriveni Putinovi uvjeti za mir s Ukrajinom: "Želi je pretvoriti u kastriranu državu"

Po riječima Parubija, 150 ruskih tenkova, 400 oklopnih vozila i 500 topničkih sustava su blizu granice nasuprot Donecku, glavnom gradu ukrajinskog područja zahvaćenog proruskom oružanom pobunom.

Parubij je dao izjavu u parlamentu koji je poslije prihvatio odluku predsjednika Petra Porošenka o novoj djelomičnoj mobilizaciji, trećoj od ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene