Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još samo treba nadmašiti djeda...

Više nije prvi sekretar, Kim Jong-Unu dodijeljena nova funkcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejskom predsjedniku Kim Jong-Unu u ponedjeljak je dodijeljena nova funkcija na stranačkom kongresu, na kojemu je izabran za predsjednika jedine stranke u državi, Radničke partije Koreje.

Predsjednik predsjedništva Vrhovne narodne skupštine Kim Yong-Nam, koji obnaša uglavnom počasnu funkciju, o tomu je obavijestio strane novinare kojima je nakratko dopušteno da prisustvuju stranačkom kongresu, prvome u zadnjih 36 godina.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Kim Jong-Un, nasljednik dinastije koja zemljom vlada od njezina osnutka 1948., dosad je bio prvi sekretar Radničke partije Koreje.

Održavanje stranačkog kongresa je, smatraju promatrači, način da se učvrsti status mladoga čelnika koji je na vlast došao nakon smrti oca Kim Jon-Ila u prosincu 2011.

Kim Jong-Il imao je funkciju doživotnog glavnog tajnika stranke. Djed aktualnog čelnika, Kim Il-Sung, utemeljitelj Sjeverne Koreje, i dalje nosi titulu vječnog predsjednika države unatoč tomu što je umro 1994. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene