Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradao od metka

Nakon 15 godina dobio lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je 15 godina živio kao samotnjak zbog izgleda lica, 37-godišnji muškarac iz Virginije dobio je novo lice, nos, zube i čeljust.

Richard Lee Norris koji je lice izgubio zbog nesreće s pištoljem, operiran je u Sveučilišnoj bolnici Maryland. Liječnici kažu da je to najduža, najopširnija, najobilnija, operacija lica koja je ikada izvedena. Trenutačno se oporavlja nakon prošlotjedne operacije. Ponovno je počeo osjećati lice i već pere svoje nove zube, ponovno ima osjet mirisa, koji je izgubio nakon nesreće, priopćili su iz bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi put se obrijao Pogledajte kako izgleda čovjek kojem su transplantirali lice Slika nije dostupna Presađivanje udova i lica Prvi put trostruka transplantacija udova, pacijent dobio dvije ruke i nogu

On je bio jedan od pet kandidata za ovu transplantaciju. Zbog izgleda je živio kao samotnjak i odlazio u kupovinu navečer, kada bi na ulici bilo manje ljudi. 'Nadamo se da će mu transplantacija vratiti život', rekao je dr. Eduardo Rodriguez koji je vodio operaciju.

>> Pogledajte kako izgleda čovjek kojem su transplantirali lice

Liječnik je na konferenciji za novinare objavio fotografiju Norrisa prije nesreće, nakon nesreće i sada nakon operacije. Iako sada ima lice donora, nije mu sasvim sličan, procijenio je liječnik. 'Gledamo u donora i gledamo u Richarda, i vidimo da je to spoj dvije osobe', kaže dr. Rodriguez.

Norris je u nesreći izgubio zube, nos i imao je samo dio jezika. Mogao je osjetiti hranu, ali nije imao osjeta mirisa. 'On sada pomiče čeljust, otvara i zatvara usta. Jede samo tekuću hranu, može pomicati jezik, može otvoriti i zatvoriti oči', opisao je liječnik.

To je 23. transplantacija lica, od kada se ona počela provoditi prije sedam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene