Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put u javnosti od loma

Papa: Ograničen sam, no srce mi je prepuno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je slomio zapešće prije tri dana, papa Benedikt XVI. prvi put se pojavio u javnosti u talijanskome gradiću u blizini svoga alpskog ljetnikovca i obratio se vjernicima.

Osamdesetdvogodišnji Benadikt blagoslovio je okupljene tako da je u zrak dignuo desnu ruku pri čemu se mogao vidjeti gips koji mu je postavljen nakon operacije ruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maksimalno smanjen oporavak Medicinska revolucija u Zagrebu kod operacije prijeloma! Slika nije dostupna Progonili ga nepoznati mladići? Split: Australac slomio nogu nakon skoka s 10 metara

Benedikt je slomio zapešće u četvrtak navečer pri padu u ljetnikovcu Les Combes di Introd kamo je stigao u ponedjeljak na dvotjedni odmor. ‘Kao što možete vidjeti, zbog ozljede sam malo ograničen, no srce mi je prepuno sreće’, rekao je nasmijani Papa pred nekoliko stotina vjernika na trgu u gradiću Romano Canaveseu. Papa je spomenuo vatikanskog državnog tajnika, kardinala Tarcisia Bertonea koji je rođen u tom gradiću.

>> VIDEO: Papa s gipsom na ruci održao misu

Prije papina angelusa, drugi po rangu dužnosnik Svete stolice predvodio je misu u lokalnoj crkvi. Talijanski mediji ocijenjuju da je papa posjetom Romano Canaveseu želio javno pokazati povjerenje u Bertonea kojeg je opisao kao svog ‘najbližeg suradnika’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene