Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcija i u Europi

VIDEO: Pogledajte kako političari prihvaćaju mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponašanje ovih zastupnika osudio je šef kluba zastupnika Europske pučke stranke.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika

Šef kluba zastupnika Europske pučke stranke Joseph Daul osudio je ponašanje zastupnika koji su optuženi da su primali novac u zamjenu za podnošenje zakonodavnih amandmana u Europskom parlamentu.

Britanski list Sunday Times optužio je trojicu zastupnika Europskog parlamenta, austrijskog konzervativca Ernsta Strassera iz EPP-a i dvojicu socijalističkih zastupnika, Rumunja Adriana Severina i Slovenca Zorana Thalera, da su prihvatili 'nedoličnu ponudu' njihovih novinara koji su glumili lobiste.

Novinari su, po navodima lista, tvrdili da su lobisti koji zastupaju interese jedne tvrtke i ponudili mito ako kao njihovi 'parlamentarni konzultanti' u Bruxellesu predlože zakonski amandman u skladu s interesima kompanije koju zastupaju.
 Strasser, član Austrijske narodne stranke (OeVP) i bivši ministar unutarnjih poslova, već je podnio ostavku.

'Primam na znanje ostavku gospodina Strassera, koji je odustao od svih političkih položaja. Nadam se da će, ako se izvješća pokažu točnima, dvojica socijalističkih zastupnika učiniti isto bez odgode', izjavio je Daul u priopćenju.'Naši građani moraju imati povjerenje u svoje zastupnike i svako nemoralno ponašanje ne može biti tolerirano', rekao je Daul.

Odgovarajući na optužbe britanskog lista, Thaler je u nedjelju u izjavi za medije rekao kako je od samoga početka znao da se radi o namještaljci, te manipulaciji i pokušaju njegove kompromitacije kao zastupnika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene