Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema naznaka kraja krize

VIDEO: Zastrašujuća snimka iz Fukushime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Japana stiže nova snimka nukelarke Fukushima koja zorno prikazuje što je ostalo od reaktora 4.

Japanska kriza traje već treći tjedan, a nema naznaka njezinom kraju. Snimka razrušenog reaktora 4 snimljena je pomoću kamere postavljene na kran. Na njoj se vidi i da iz reaktora izlazi dim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI REAKTOR VELIKI USPJEH ZNANSTVENIKA Čovječanstvo na korak od čiste i neograničene energije Slika nije dostupna Ugašen! Zakazala oprema na reaktoru u nuklearki smještenoj 75 km od Hrvatske

>> Japan: Tisuće vojnika krenulo u potragu za nestalima

>> Japan će ugasiti četiri reaktora u Fukushimi

Tepco Electric Power, tvrtka koja upravlja nuklearkom, bila je kritizirana zbog načina na koji je upravljala krizom u nuklearnoj elektrani Fukushima. Zbog niza propusta i pogreški tvrtka je izgubila povjerenje, što se odrazilo i na njihove dionice koje su pale za 80 posto.

Lokalni mediji danas su objavili da vlada razmatra preuzimanje kontrole nad tvrtkom, piše Reuters. Stručnjaci su rekli da je zbog nedostatka informacija teško shvatiti što se događa u Fukushimi. Pritisak na TEPCO je još veći zbog opasnosti za ljudsko zdravlje uslijed povećane radijacije. Do sada je evakuirano više od 70.000 ljudi u krugu od 20 kilometara, a onima koji žive 10 kilometara od te granice, kojih je još oko 130.000, savjetovano je da ne izlaze iz kuća.

Visoki vladin dužnosnik Yukio Edano održao je danas brifing za novinare na koji je prvi put od početka katastrofe došao u civilnom odijelu u očitom pokušaju da pokaže da se život vraća u normalu, dok ljutiti Japanci ne vide gotovo nikakve promjene.

'Presvukli smo odjeću kako bismo pokazali da vlada ulazi u iduću fazu, u fazu obnove', rekao je Edano, koji je dosad konferencije za tisak održavao u radnom kombinezonu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene