Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna snimka

VIDEO Nevjerojatno što je ovaj vozač preživio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Kine stižu šokantne snimke nadzorne kamere iz jednog autobusa u koji je kroz vjetrobransko staklo usred vožnje svom silinom uletio rasvjetni stup.

Premda je u Kini samo jedan Mao, jedan drugi čovjek istog imena ovih je dana u kineskim medijima bio mnogo češće spominjan kao heroj. Riječ je o vozaču autobusa Mau Zhihau, čija je izvrsna koncentracija spasila život 26 putnika koje je jučer vozio u istočnoj pokrajini Zheijang.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal"

Premda se na šokantnoj snimci nadzorne kamere vidi da je tijekom vožnje s nekim razgovarao, na vrijeme je primijetio da mu s lijeve strane prijeti stup javne rasvjete koji je počeo padati na cestu, nakon što su u u njega u jednoj drugoj nesreći udarila dva osobna vozila.

>> Zbog snijega sletjela tri autobusa, osmero putnika u bolnici

Pokušavajući izbjeći golemi stup, koji je ipak svom silinom probio vjetrobransko staklo i udario ga slijeva, naglo je skrenuo udesno i zakočio te tako spasio ostatak putnika od ozljeda ili pogibije. Spasio je vjerojatno i sebe, jer bi izravniji udarac u njegovo tijelo gotovo sigurno bio fatalan. Ovako je završio u bolnici s rupturom slezene.

No, prije odlaska u bolnicu, izvukao se ispod stupa kako bi vidio u kakvom su stanju putnici, a nakon toga je sam nazvao policiju.

'Instinktivno sam počeo kočiti. Više nisam vidio cestu pa sam pokušao skrenuti ustranu. Autobus je udario u zaštitnu ogradu i napokon se zaustavio', opisao je Mao svoj doživljaj nesreće.

Uistinu šokantnu snimku možete vidjeti u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene