Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrućine, sparine...

VIDEO: Topi se led u Sibiru, kupači se osvježavaju u vodi glečera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa se 'kuha' na jakim vrućinama uslijed toplinskog udara koji hara kontinentom. Ništa bolje nije ni u Rusiji u kojoj se topi led u Sibiru.

Tisuće hektara šuma u regijama sjeveroistočno od Moskve zahvaćene su požarima koje uzrokuju jake vrućine. Sama Moskva bila je nadvijena oblakom dima koji vjetar nanosi s požara, javlja AP.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Slika nije dostupna Ekstremne vrućine Ljeto ruši rekorde: Na sjeveru Sibira izmjerena 32 stupnja!

Na istoku Sibira zimske temperature od minus 60 stupnjeva zamijenjene su pravim ljetnim od 30 celzijevaca. Lokalni stanovnici osvježenje su potražili u glečeru Bulus koji se topi, a temperatura vode otopljenog leda je četiri stupnja.

>> Neobični val vrućine u New Yorku

U međuvremenu, u Rimu su vlasti izdale upozorenje za dolazak toplinskog udara, dok su se turisti pokušali ohladiti u fontani Trevi. Već u devet ujutro ondje je bilo izmjereno 30 stupnjeva, a tijekom dana ona je bila 34 stupnja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene