Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio HRW

VIDEO: Tijekom nemira silovali i tukli Uzbekistanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbeki u Ošu, drugom najvećem gradu u Kirgistanu, ispričali su kako su kirgistanski muškarci samo u jednoj ulici seksualno napastovali i tukli više od deset Uzbekistanki, među kojima je bilo i trudnica.

Stanovnica Matlyuba Akramova pokazala je novinarima 16-godišnju rođakinju za koju tvrdi da se skrivala na tavanu dok su kirgistanske bande tukle njezina oca u njihovom domu, tijekom etničkog nasilja koje je ondje izbilo prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Prosvjed ispred Informera INTERVJU SA SILOVATELJEM VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost

>> SAD Kirgistanu šalje 6,5 milijuna dolara pomoći

>> Na jugu Kirgistana stanje mirno, ali i dalje napeto

Akramova je rekla da kada je djevojka sišla s tavana kako bi pomogla ocu, druga skupina muškaraca upala je u kuću i silovala je pred njim. ‘Ono što su joj učinili, ni životinje ne bi učinile’, rekla je Akramova te dodala kako su svi napadači živjeli u istom gradu i radili u istim tvornicama kao i Uzbeki.

Pretpostavlja se da je silovanja tijekom nemira bilo mnogo više nego je službeno prijavljeno. ‘Dokumentirala sam jedan slučaj silovanja, žene s kojom sam upravo razgovarala. Postoji još žena s kojima ću razgovarati tako da mogu potvrditi da su se silovanja događala’, rekla je Anna Neistat, iz Human Rights Watcha.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene