Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton obećala

SAD Kirgistanu šalje 6,5 milijuna dolara pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton je telefonski razgovarala s čelnicom privremene vlade Kirgistana Rozom Otunbajevom, a SAD je najavio slanje 6,5 milijuna dolara pomoći za humanitarne potrebe i stabilizaciju te zemlje, objavio je State Department.

Državna tajnica Clinton je u razgovoru s Otunbajevom 'izrazila sućut SAD-a zbog gubitka ljudskih života i ranjenih u Kirgistanu', rekao je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley, dodajući kako su one razgovarale o 'sadašnjoj situaciji te o hitnim i dugoročnim potrebama Kirgistana'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Kirgistanu Prosvjednici upali u parlament, gorjeli automobili. Policija ih rastjerala vodenim topovima i šok-bombama Slika nije dostupna Ključni izbori Mala država prava je iznimka u središnjoj Aziji - Hoće li joj uspjeti ono što nikako ne polazi za rukom njezinim susjedima?

Pomoćnik državne tajnice za Aziju, Robert Blake, koji se nalazi u Taškentu u Uzbekistanu, u petak i subotu će posjetiti Kirgistan i dolinu Fergana u Uzbekistanu, gdje su deseci tisuća izbjeglica iz Kirgistana, rekao je glasnogovornik. Crowley je kazao kako bi UN idućih dana trebao objaviti poziv za pomoć u hrani Kirgistanu.

'Povezano s tim, SAD je odlučio osigurati više od 6,5 milijuna dolara za hitne humanitarne potrebe i pomoć za stabilizaciju. Ta dodatna tranša novca ići će kroz Američku agenciju za pomoć u razvoju (USAID)', rekao je Crowley.

SAD će i dalje, po njegovim riječima, pratiti potrebe Kirgistana za pomoći i stanje s izbjeglicama, te prema potrebi osigurati dodatnu pomoć. SAD u Kirigistanu drži zračnu bazu Manas, kraj glavnog grada Biškeka, ključnu logističku točku za prebacivanje vojnika i opreme u Afganistan. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene