Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilotov prvi let

VIDEO Šokantno slijetanje: Avionom se zabio u automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom svog prvog samostalnog leta, pilot William Davis malim se sportskim avionom zabio u automobil. Krivnja je bila vozačeva, jer se nije zaustavio kod znaka STOP.

Bilo je to prvo samostalno pilotiranje Williama Davisa iz teksaškog gradića Roanokea. Svoju je suprugu Kandy zamolio da kamerom ovjekovječi njegovo prvo slijetanje manjim avionom na lokalni aerodrom. Sve je išlo po planu dok mu se na putu prema dolje nije ispriječio terenski automobil.

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Slika nije dostupna Snažno nevrijeme VIDEO Dramatični prizori u poznatoj zračnoj luci: Zbog bujice tisuće ljudi bez leta, nebom bljeskale munje

Kako izvještava WFAA, vozač terenca ignorirao je iscrtani znak STOP na asfaltu, 30-ak metara prije početka piste. Nastavio je voziti ne mareći stiže li mu zdesna možda kakav avion, premda je aerodrom poznat upravo po kolniku koji gotovo pa dodiruje sam početak piste.

>> Pilot morao okrenuti avion i vratiti se 350 km kako posada ne bi radila prekovremeno!

Tek metar ili dva iznad zemlje, leteći brzinom od oko 100 kilometara na sat, William je avionom izravno udario u krov terenca, nakon čega su nastali lom i panika. Upravitelj aerodroma istog je trenutka počeo vikati 'Ima li ozlijeđenih' te je otrčao prema mjestu sudara noseći pribor za prvu pomoć.

U vozilu je zatekao obitelj Laudo, a netko od njih je prozborio: 'O čemu god da je riječ, nešto je definitvno palo na nas'. Ipak, nekim čudom svi su prošli tek s lakšim ozljedama. Tvrde da nikakav znak za obvezno zaustavljanje nisu primijetili.

Moguće je da će priča na kraju imati i sudski epilog, no Williamu je s jednom stvari potpuno načisto - njegov prvi samostalni let bio je i posljednji. 'Imam malu kćer i suprugu i oni trebaju nekoga tko će se brinuti za njih', rekao je, spominjući da bi budući letovi za njega bili pretraumatični.

Aerodrom je, inače, pokušao otkupiti cestu kako bi se pojačala sigurnost, no privatni je vlasnik odbio prodati svoj teren tako da mogućnost da se ovakvi incidenti ponove u budućnosti ostaje.

U priloženom videu pogledajte dramatičnu snimku slijetanja i sudara, koju je zabilježila Williamova supruga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene