Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga disciplina

Pilot morao okrenuti avion i vratiti se 350 km kako posada ne bi radila prekovremeno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški zrakoplov koji je prevozio 40 putnika vratio se na 350 km udaljenu zračnu luku, iako je već započeo slijetanje u drugu luku, a sve to kako posada ne bi trebali raditi prekovremeno.

Zrakoplov je trebao sletjeti u zračnu luku malog grada Mosjøna na sjeveru Norveške, no u zadnji čas je pilot prekinuo slijetanjem okrenuo zrakoplov i uputio se nazad prema 350 kilometara udaljenoj zračnoj luci, piše The Local. 'Ubrzo nakon toga, pilot nam se obratio preko razglasa i rekao kako ni sam ne može vjerovati, ali da se moramo vratiti', rekao je jedan putnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Herojski pothvat VIDEO Pilot se onesvijestio, prisilno slijetanje izveo putnik Slika nije dostupna Pohvalili ih švicarski kontrolori leta VIDEO Hrabri piloti: 'Nemate pravo reći da vas je strah, inače ne možete raditi ovaj posao'

>> Pilot sletio u pogrešnu zračnu luku!

Zrakoplovna kompanija Wideroe priopćila je kako je do ove odluke došlo zbog strogih norveških zakona o radnom vremenu. 'Dio posade zrakoplova taman se trebao odjaviti s posla za taj dan, a vlasti su nam nametnule vrlo stroga pravila o radnom vremenu koja ne smijemo prekršiti', rekao je glasnogovornik avio-kompanije objasnivši kako bi posada prešla u prekovremena da su sletjeli i potom se vraćali u zračnu luku iz koje su krenuli. Stoga se kao rješenje nametnulo da uopće ne slijeću u Mosjøn, nego da se odmah vrate zajedno s putnicima.

'Da je zrakoplov sletio, trebao bi ostati u Mosjønu budući da su njemu bili djelatnici koji su trebali završiti smjenu, a nemamo rezervnu ekipu, daljnji plan puta tog zrakoplova morao bi biti otkazan', dodao je glasnogovornik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene