Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uklonili smo svoje smeće'

VIDEO Sjeverna Koreja prijeti NUKLEARNOM katastrofom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong-un zaprijetio je 'nuklearnom katastrofom' i upozorio SAD da neće ostati nedirnut.

Prvi čovjek Sjeverne Koreje Kim Jong-un zaprijetio je u utorak navečer, uoči Nove godine, 'nuklearnom katastrofom' na Korejskom poluotoku ako ondje dođe do novog rata i upozorio SAD da neće ostati nedirnut u slučaju sukoba.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat"

'Ako ponovno izbije rat na poluotoku, iznjedrit će masovnu nuklearnu katastrofu, a SAD neće ostati nedirnut', izjavio je Kim Jong-un, u poruci emitiranoj na nacionalnoj televiziji u povodu prijelaza u novu godinu.

Kim Jong Un: Budite spremni, RAT može početi nenajavljeno!

'Suočeni smo sa situacijom u kojoj mali slučajni vojni incident može dovesti do totalnog rata', upozorio je on. Sjevernokorejski čelnik osvrnuo se i na smaknuće svojeg tetka Jang Song-thaeka, nekada jednog od najutjecajnijih dužnosnika režima, kojega je nazvao 'smećem'. 'Naša stranka je poduzela odlučne mjere oko uklanjanja svojeg smeća', kazao je on.

Song-thaek je uhićen i pogubljen u roku nekoliko dana polovicom prosinca zbog izdaje i korupcije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene