Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

VIDEO Sjećate se 'smrdljivog kruzera'? Evo što mu se sada dogodilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svijetu se za ovaj brod prvi put čulo kada je u veljači pet dana bespomoćno plutao Meksičkim zaljevom dok su se njegovi putnici davili u smradu fekalija zbog onesposobljenih WC-a. Sada se našao u novom problemu.

Veliki kruzer Carnival Triumph, za koji se u svijetu pročulo u veljači, kada je zbog tehničkih problema zapeo na pučini u Meksičkom zaljevu, ponovno se našao u problemu. Uslijed orkanskih udara vjetra, otrgnuo se od doka u Mobileu (Alabama), gdje je proteklih tjedana privezan radi popravka, te je udario u jedan manji teretni brod.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera

>> Opet problemi: Carnivalov kruzer stao usred plovidbe

Na nadgrađu grdosije duge 274 metra nakon sudara je nastalo oštećenje dugo oko šest i duboko oko jednog metra. Vidjele su se i žice kako strše iz plovila, ali u Carnivalu, tvrtki vlasnici broda, tvrde da je šteta 'ograničenih razmjera'. Brod su u operaciji koja je potrajala nekoliko sati do doka vraćala četiri tegljača.

U trenutku najnovijeg incidenta, u kojemu nije bilo ozlijeđenih, na palubama je bilo oko 800 članova posade, koji su svako malo provirivali kroz prozore te je prizor podsjećao na smrdljivu grozotu viđenu tijekom veljače.

Tada je zbog požara u strojarnici brod ostao bez struje te je bespomoćno plutao pučinom Meksičkog zaljeva. Bio je krcat putnicima, koji su se uskoro počeli daviti u smradu vlastitih fekalija, s obzirom da je nestanak električne energije onesposobio i sanitarne čvorove. Tegljenje do Mobilea u Alabami potrajalo je čak pet dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene