Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukao goveda više od 70 metara

VIDEO: Sibirski tigar poharao farmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednoj farmi u planinskom dijelu Kine u petak su pronađene lešine i ostaci poklane stoke. Stručnjaci tvrde da je krivac sibirski tigar.

Mrtva stoka pronađena je u blizini grada Huichuna, a neke od lešina su napola pojedene. 'Tragovi pokazuju da je vukao stoku, na nekim mjestima i više od 70 metara. Niti jedna od divljih životinja koje ovdje žive, osim tigra, nema toliku snagu da govedo primi za glavu i vuče toliko daleko. Osim toga, pronašli smo i tragove stopala koji dokazuju da se radi o tigru. I to o odraslom mužjaku teškom oko 500 kilograma', kazao je Lang Jianmin, direktor edukacijskog centra u rezervatu za sibirske tigrove u Huichunu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizarna nesreća Tigar izmasakrirao vozača autobusa pred putnicima Slika nije dostupna Na granici s Kinom Krivolovci ubili zaštićenog sibirskog tigra

Ovo je treći put ove godine da se sibirski tigar pojavljuje u planinskom dijelu provincije Jilin na sjeveroistoku Kine. 'To pokazuje kako se područje na kojem obitavaju divlji sibirski tigrovi širi', pojasnio je Lang te dodao kako ih na području rezervata ima najmanje pet, a najviše sedam komada.

Policija i rendžeri u okolici su postavili plakate kojima posjetitelje i stanovništvo žele upozoriti na opasnost od napada tigrova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene