Obavijesti Video Pretražite Navigacija
700 m pod zemljom

VIDEO Nova snimka rudara: Napredak u životnim uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredni i odmorni, tako na posljednjoj snimci izgledaju rudari zarobljeni 700 metara pod zemljom.

Vlada je objavila novi video 33 rudara i na njoj se vidi napredak u uvjetima života pod zemljom u pustinji Atacama, javlja AP. Kratki video snimljen posljednjeg dana kolovoza potpuno je suprotan od posljednjeg na kojem su rudari u mraku izgledali iscrpljeno, mršavo i pesimistično. Ovoga puta bili su čisti i odmorni.

Pročitajte i ovo Mesnica - 2 Borba s inflacijom Nazire li se napokon kraj divljanju cijena hrane? Jedna stvar zavarava: "Kod toga smo imali naročito velik rast..." Slika nije dostupna Život u izbjeglištvu Popis stvari kojima možete pomoći Ukrajincima: Otvoreni i žiro računi, grupe na društvenim mrežama...

>> Rudari neće biti plaćeni za vrijeme zatočeništva

Dobili su čistu odjeću, zalihe pitke vode i drugih potrepština. Na snimci se vidi kako im se kroz cijev s kojom su povezani s površinom zemlje dostavljaju namirnice. Stručnjaci za sigurnost kazali su kako je napor da se spase rudari izazov bez presedana te da je u tijeku probijanje rupe u zemlji iz koje će izvlačiti tridesettrojicu.

Michael Duncan, zamjenik šefa medicinskog odjela koji vodi delegaciju NASA-e u Čileu rekao je da je od njegove skupine zatraženo da pomognu sa savjetima o ispravnoj ishrani i psihologiji. Duncan kaže da su vidjeli dvije video snimke rudara koje su rudari sami snimili i njihovog okruženja, te im je prioritet povećati unos kalorija, omogućiti im redovan san i osigurati da ostanu optimistični.

'U fazi smo spašavanja, a da izvadimo van ljude koji su ispod tla moramo sagledati mogućnost koja je veoma sigurna, veoma funkcionalnu i veoma precizna', rekao je Miguel Fortt, stručnjak za spašavanje.

Novu snimku rudara možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene