Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompanija nema novca

Rudari neće biti plaćeni za vrijeme zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetorica zatočenih čileanskih rudara, barem prema riječima sindikalista, neće primiti nikakvu naknadu za vrijeme višemjesesečnog zatočeništva.

Sindikalistica Evelyn Olmos izjavila je zatočeni rudari neće primiti plaću za vrijeme provedeno u zatočeništvu jer tvrtka koja eksploatira rudnik nema novca za njihove plaće, kao ni za moguće odštete koje bi mogle biti dosuđene nakon tužbi zbog nesreće.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

Tvrtka je već ranije objavila da financijski loše stoji te uopće ne sudjeluje u spašavanju rudara. Olmos je pozvala čileansku vladu da osigura plaće za zatočene rudare te zatražila da vlada pomogne još 270 osoba koje rade za tvrtku, a ne primaju plaće.

Inače, operacija spašavanja rudara koji su više od tri tjedna zarobljeni na dubini od 700 metara počela je u ponedjeljak kasno navečer bušenjem otvora kroz koji bi trebali biti izvučeni rudari.

Prema procjenama, bušenje otvora u rudniku zlata i bakra u San Joseu, 800 km sjeverno od Santijaga, trebalo bi trajati tri do četiri mjeseca. Članovi obitelji zarobljenih rudara i predstavnici medija ne mogu vidjeti mjesto bušotine, kojoj je zatvoren pristup.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene